Google Apps

Wat is Google Apps?

Google Apps is een pakket Google-toepassingen waarin essentiële services voor uw bedrijf zijn samengebracht. Google Apps is een gehoste service waarmee bedrijven, scholen en instellingen verschillende Google-producten kunnen gebruiken, waaronder Gmail, Google Documenten, Google Agenda en Google Talk, via een uniek domein (bijvoorbeeld www.uwbedrijf.nl).

Als u bijvoorbeeld eigenaar bent van het domein example.com en u zich registreert voor services van Google Apps, krijgt iedereen in uw bedrijf het volgende:
•Een persoonlijk zakelijk e-mailadres en mailbox van 30GB (gebruiker@example.com)
•Online tekstdocumenten.
•Online spreadsheets en presentaties.
•Geïntegreerde en gedeelde online agenda’s.
•Eenvoudig projectsites maken.
•Video- en spraakgesprekken.
•Toegang tot een flexibel intranetsysteem.
•En nog veel meer.

Wat is het verschil tussen een Google-account en een Google Apps-account?

Hoewel u met Google Apps en Google Accounts toegang kunt krijgen tot een aantal van dezelfde Google-producten, zijn dit toch verschillende soorten accounts. Een Google-account is een centraal aanmeldingssysteem waarmee u toegang heeft tot verschillende gratis Google-producten voor consumenten, zoals Gmail, Google Discussiegroepen, Google Shopping List, Picasa, Webgeschiedenis, iGoogle en Google Checkout, die worden beheerd door Google. Met Google Apps heeft u toegang tot producten die mogelijk worden gemaakt door Google maar die worden beheerd door uw organisatie.

Weet u niet zeker welk soort account u heeft?

Als u de opties voor het herstellen van uw account kunt wijzigen, heeft u een Google-account. Als u zich aanmeldt bij uw account op de pagina ‘Uw wachtwoord herstellen’ en een foutbericht ontvangt waarin wordt vermeld dat u contact moet opnemen met uw beheerder, heeft u een Google Apps-account. Voor 4,- euro per medewerker per maand heeft u al een Google Apps for Work abonnement.

De overschakeling van Google Apps

Google-accounts zijn onderworpen aan de Algemene voorwaarden die door Google zijn ingesteld en waarmee u akkoord bent gegaan bij het maken van uw account. Als u echter over een Google Apps-account beschikt, zijn de services die u via uw account gebruikt, ook onderworpen aan de Algemene voorwaarden van uw organisatie. Verder is de toegang tot services die door Google worden geleverd in handen van uw beheerder. U heeft daarom wellicht beperkter toegang tot services via een Google Apps-account dan via een Google-account.

Apps Reseller Badge

Neem voor meer informatie of een Google Apps demonstratie contact op met CompuQuest. (klik op Contact CompuQuest)